Σεξουαλικά Προβλήματα

Σεξουαλικά Προβλήματα

Βασικό κομμάτι της ψυχικής υγείας κάθε ανθρώπου είναι να μπορεί να λαμβάνει ευχαριστήσεις και απολαύσεις από τη ζωή του. Ο έρωτας και το σεξ είναι πλευρές της ζωής που γεμίζουν με ζωντάνια, ικανοποίηση, ευχαρίστηση και ηδονή τον άνθρωπο με συνέπεια την ευόδωση της ψυχικής υγείας. Τα σεξουαλικά προβλήματα είναι κοινά, συχνά και δυσκολεύουν τις διαπροσωπικές σχέσεις, την οικογενειακή ζωή και τη σχέση του ζευγαριού.

Σε όλα τα σεξουαλικά προβλήματα οι Συμπεριφοριστικές Ψυχολογικές Παρεμβάσεις έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα και αποτελούν τη βάση κάθε αντιμετώπισης σεξουαλικού προβλήματος. Ο ψυχολόγος βλέπει αρχικά μαζί τους συντρόφους που έχουν σεξουαλικό πρόβλημα, μετά τον καθένα χωριστά, λαμβάνει το ατομικό τους ιστορικό και το ιστορικό της σχέσης τους, εντοπίζει τους παράγοντες που δημιουργούν και διατηρούν το πρόβλημα και τους προτείνει ένα μοντέλο θεραπείας. Στη συνέχεια τους καθοδηγεί στην εφαρμογή τεχνικών προκειμένου να αναθερμάνουν τη σχέση τους ξεπερνώντας προβλήματα που έχουν και συγκεκριμένες τεχνικές για την κάθε σεξουαλική διαταραχή. Η θεραπεία είναι σύντομη, οικονομική και αποτελεσματική. Στις περιπτώσεις που η συνεργασία με γιατρό είναι απαραίτητη τότε αυτό συστήνεται για να ξεπεραστούν τα προβλήματα πιο αποτελεσματικά.

Επίσης, η ψυχολογική βοήθεια έχει βρεθεί ότι βοηθά τα υπογόνιμα ζευγάρια μέσω της ρύθμισης του στρες, της αντιμετώπισης αρνητικών συναισθημάτων και ψυχοπαθολογίας και στην αποκατάσταση της αρμονικής συμβίωσης στο ζευγάρι. Η υπογονιμότητα τραυματίζει ψυχικά την εικόνα του ζευγαριού για τη σχέση τους και ανατρέπει τη σεξουαλική τους ζωή και την επικοινωνία τους γενικότερα. Για το σκοπό αυτό έχει βρεθεί πως η ψυχολογική υποστήριξη λειτουργεί επιβοηθητικά στην επιτυχία της σύλληψης παιδιού.

Ένα ακόμη πεδίο εφαρμογής της ψυχολογικής υποστήριξης σε θέματα σεξ  είναι στην επιλογή σεξουαλικού προσανατολισμού σε άτομα της εφηβείας και της πρώτης νεότητας που βιώνουν αμφιταλάντευση αναφορικά με τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό. Ενώ για τους περισσότερους ο σεξουαλικός προσαντολισμός είναι ψυχολογικά εύκολος, για άλλα άτομα είναι δύσκολος με συνέπεια να βιώνουν πολλά αρνητικά συναισθήματα από την αμφιταλάντευση ανάμεσα στην ετεροφυλοφιλία ή την ομοφυλοφιλία και να χρειάζονται υποστήριξη στη διαδικασία αυτή.

Επίσης, ψυχολογική βοήθεια δίνεται και σε ομοφυλόφιλους άντρες και γυναίκες που νιώθουν δυσφορία με την ομοφυλοφιλία τους ή βιώνουν  έντονο στρες από τον κοινωνικό στιγματισμό.

Τέλος, χρειάζεται να αναφερθεί ότι εκτός των συνηθισμένων προβλημάτων που αναφέρονται στην ιστοσελίδα αυτή και κάποια άλλα προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με  Συμπεριφοριστική Ψυχολογική Παρέμβαση, όπως κάποιες παραφιλίες πχ. φετιχισμός, επιδειξιομανία, εφαψιομανία, ηδονοβλεψία, κτηνοβασία

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα πιό συχνά Ανδρικά και Γυναικεία σεξουαλικά προβλήματα.


ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Αν πιστεύετε ότι αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα ή χρειάζεστε βοήθεια, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου ανώνυμα μέσω αυτής της φόρμας. Τα στοιχεία επικοινωνίας σας, θα παραμένουν απόρρητα.

  Πληκτρολογήστε τον αριθμό 468 στο παρακάτω πεδίο:

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

  Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα παρακάτω στοιχεία, είτε να στείλετε μήνυμα μέσω email ή της φόρμας και θα επικοινωνήσω μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
  213 0431912
  info@nophobia.gr
  Έσλιν 4, Αμπελόκηποι, Αθήνα

  πλησίον ΜΕΤΡΟ Αμπελοκήπων

  Skype Συνεδρίες

  κατόπιν προ-συνεννόησης