Πώς ξεπέρασα την Αγοραφοβία με λίγες διαδικτυακές συνεδρίες και χωρίς φάρμακα – Γιάννης/Αθήνα [Μαρτυρία θεραπείας]

agorafobia

Πώς ξεπέρασα την Αγοραφοβία με λίγες διαδικτυακές συνεδρίες και χωρίς φάρμακα – Γιάννης/Αθήνα [Μαρτυρία θεραπείας]

Σχόλιο Ψυχολόγου: “Πολλοί άνθρωποι, όπως ο Γιάννης αντιμετωπίζουν ήπια προβλήματα αγοραφοβίας και κρίσεων πανικού, τα οποία, όμως, είναι ικανά να μειώσουν την ποιότητα ζωής που απολαμβάνουν. Η συνήθης πρακτική που ακολουθούν οι περισσότεροι αγοραφοβικοί είναι να πάνε σε ψυχίατρο και να πάρουν φάρμακα. Φαντάζονται οτι η  ψυχολογική αντιμετώπιση του πανικού  και της αγοραφοβίας χωρίς φάρμακα είναι μακροχρόνια ή αναποτελεσματική και γι’ αυτό συνήθως αποτελεί τη δεύτερη επιλογή τους.
Ωστόσο, αυτό δεν είναι αλήθεια. Η ιστορία του Γιάννη μας δείχνει πως μια σύντομη, Συμπεριφοριστικού τύπου Ψυχολογική Παρέμβαση, μπορεί, εφόσον είναι κατάλληλα δομημένη και το άτομο την εφαρμόσει πιστά, να έχει τα ίδια ή και καλύτερα αποτελέσματα από τα φάρμακα και μάλιστα στο ίδιο ή ακόμη και μικρότερο χρονικό διάστημα.  Στην περίπτωσή μας αυτή κράτησε μόλις τέσσερις Συνεδρίες αντιμετώπισης, οι οποίες μάλιστα έγιναν μέσω skype διαδικτυακά.
Η βαρύτητα του προβλήματος του Γιάννη ήταν ήπια, ωστόσο, η αποτελεσματικότητα της Συμπεριφοριστικής Παρέμβασης είναι αποδεδειγμένη από πλήθος μελετών για όλες τις περιπτώσεις Πανικού και Αγοραφοβίας, από την πιο ήπια μέχρι την πιο σοβαρή.”

 

Γεια σας. Σας γράφω εδώ για να σας πω τη δική μου προσωπική ιστορία αγοραφοβίας – κρίσεις πανικού και να δείτε ότι όλα ξεπερνιούνται αρκεί να απευθυνθούμε στο σωστό ειδικό όπως έκανα εγώ στην προκειμένη περίπτωση.

Είμαι 30 χρονών και τις πρώτες κρίσεις πανικού της έπαθα πριν 2-3 χρόνια. Μπορεί να πάθαινα και πιο παλιά αλλά δεν έδινα σημασία γιατί ήμουν πιο μικρός και δε φοβόμουν μην πάθω κάτι. Μετά το στρατό άρχισαν τα πρώτα άγχη και πίεση για να βρω δουλειά και να ηρεμήσω. Στα 25 καταστάλαξα σε ένα εργοστάσιο της περιοχής μου και όλα πήγαιναν καλά. Στα 28 έπαθα ένα πρόβλημα στη μέση και εκεί άρχισαν τα προβλήματα με τη δουλειά λόγω της μέσης και γενικά δεν μου πήγαινε τίποτα καλά.

Κλείστηκα στο σπίτι, δεν με ενδιέφερε τίποτα, ούτε να βγω έξω ούτε να κάνω πράγματα, είχα κλειστεί στον εαυτό μου και το μόνο που ήθελα ήταν να φτιάξω το πρόβλημα με τη μέση. Σε ένα ταξίδι που έκανα στον Τύρναβο με έπιασαν οι πρώτες έντονες κρίσεις πανικού με τα γνωστά συμπτώματα. Ήταν αποτέλεσμα της ψυχολογικής κατάστασης που βρισκόμουν εκείνο τον καιρό. Μόλις γύρισα με το καλό είχαν αλλάξει τα πάντα.

Φοβόμουν τα πάντα, όπως να βγαίνω έξω στον πολύ κόσμο, σε εκδηλώσεις, καφετέριες, γήπεδο, όπου είχε πολύ κόσμο. Το αμάξι δεν μπορούσα να το πάρω για μεγάλες αποστάσεις καθώς μέχρι και το πιο απλό, να πάω ως πούμε για μπάνιο στην παραλία το φοβόμουν. Πάθαινα απανωτές κρίσεις πανικού. Ώσπου επισκέφθηκα τον ψυχολόγο κο. Οικονόμου και μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα με λίγες συνεδρίες Συμπεριφοριστικών Παρεμβάσεων κατάφερα να φύγουν τα πάντα.

Λόγω απόστασης καθοριστικό ρόλο έπαιξε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων μου το Skype. Από εκεί έκανα τις περισσότερες συνεδρίες και μέσω των Συμπεριφοριστικών Τεχνικών αντιμετώπισης των φοβιών που ακολούθησα δεν πίστευα στα μάτια μου. Κατάφερα να ξεπεράσω τα πάντα! Έκανα πράγματα που πριν δεν μπορούσα να τα κάνω και γενικά ηρέμησα σαν άνθρωπος.

Στην περίπτωση μου χρειάστηκαν μόλις τέσσερις συνεδρίες εφαρμογής των Συμπεριφοριστικών Τεχνικών για την αντιμετώπιση της ήπιας αγοραφοβίας από την οποία είχε η ζωή μου αναστατωθεί. Θέλω να απευθύνω τη συμβουλή μου σε εσάς, να μην αφήνετε τις κρίσεις πανικού να σας κάνουν ό,τι θέλουν. Απευθυνθείτε σε ειδικό στις Συμπεριφοριστικές Παρεμβάσεις ψυχολόγο και θα δείτε ότι όλα ξεπερνιούνται αρκεί να το θελήσετε.

Με εκτίμηση
Γιαννης – Αθηνα

 


Οι ιστορίες δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα κατόπιν έγγραφης άδειας του ατόμου που δημοσιεύει με υπεύθυνη δήλωση και γνήσιο της υπογραφής.

Share this post

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Αν πιστεύετε ότι αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα ή χρειάζεστε βοήθεια, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου ανώνυμα μέσω αυτής της φόρμας. Τα στοιχεία επικοινωνίας σας, θα παραμένουν απόρρητα.

  Πληκτρολογήστε τον αριθμό 468 στο παρακάτω πεδίο:

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

  Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα παρακάτω στοιχεία, είτε να στείλετε μήνυμα μέσω email ή της φόρμας και θα επικοινωνήσω μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
  213 0431912
  info@nophobia.gr
  Έσλιν 4, Αμπελόκηποι, Αθήνα

  πλησίον ΜΕΤΡΟ Αμπελοκήπων

  Skype Συνεδρίες

  κατόπιν προ-συνεννόησης