Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή με Εμμονές – Η προσωπική ιστορία της Ελένης απο τις Κυκλάδες [Μαρτυρία θεραπείας]

Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή με Εμμονές – Η προσωπική ιστορία της Ελένης απο τις Κυκλάδες [Μαρτυρία θεραπείας]

Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να σας διηγηθώ και την δική μου ιστορία.

Πριν δυο χρόνια έχοντας περάσει από διάφορα στρες που κατ’ ουσία δεν ήταν τόσο σοβαρά όσο νόμιζα άρχισα να συνειδητοποιώ αλλαγές στον εαυτό μου.
Παράξενες φοβίες άρχισαν να με κυριεύουν και αντιλήφτηκα έναν αποπροσανατολισμό, δηλαδή δεν μπορούσα να κάνω σωστά ό,τι κι αν ήταν αυτό, έχανα να το πούμε έτσι τη σειρά μου, άλλα έπιανα και άλλα άφηνα, μέχρι και να μην μπορώ να συγκεντρωθώ καθόλου σε τίποτα. Είχα μεγάλη διάσπαση προσοχής δηλαδή.

Στην αρχή εκδηλώθηκαν φοβίες του τύπου θα πάθω κάτι κακό! Μετά πάνω σε όλη αυτήν την ταραχή φοβήθηκα μήπως τρελαθώ και κάνω κακό σε κάποιον και ΔΥΣΤΥΧΩΣ η μεγάλη φοβία που έπαθα ήταν μήπως κάνω κάτι κακό άθελα μου!!! στο μονάκριβο αγοράκι μου!!!! μήπως κάνω κακό στον άντρα μου στον εαυτό μου κ.ο.κ. Άρχισε ένα μαρτύριο δίχως τέλος!!!!Η κάθε στιγμή της ημέρας για μένα ήταν μαρτύριο με όλα αυτά που δούλευαν στο κεφάλι μου. Φοβόμουν το ίδιο το παιδί μου, φοβόμουν να μείνω μονή μαζί του μη τυχόν του κάνω κακό!!! Μπροστά μου έβλεπα εικόνες στο νου μου ότι το πνίγω ότι καρφώνω κάτι αιχμηρό στο σώμα του!!!!!ΜΑΡΤΥΡΙΟ!!!! Μετά όλες αυτές τις εικόνες τις έβλεπα για μένα για τον άντρα μου και καμία φορά και για άλλους ανθρώπους!

Στην αρχή απευθύνθηκα σε έναν γνωστό μου ψυχολόγο από Πειραιά, (πηγαινοερχόμουν με το πλοίο στο γραφείο του), ο όποιος διέγνωσε κατάθλιψη και άρχισε μια σειρά από συνεδρίες του τύπου αναδρομή στο παρελθόν που δεν με βοήθησαν καθόλου, γιατί η θεραπεία και η διάγνωση ήταν ΛΑΘΟΣ.
Στο νησί έρχεται  μονάδα ψυχικής υγείας και πήγα στον ψυχίατρο τον Μάιο του 2013.
Διέγνωσε αγχώδη διαταραχή και μου έγραψε αντικαταθλιπτικά και ηρεμιστικά. Τα ξεκίνησα με φόβο γιατί δεν έχω καθόλου καλή σχέση με τα φάρμακα! Κι αυτά τα φοβόμουν πολύ!
Τα πήρα μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013 βοήθησαν στο να αισθάνομαι κάπως καλυτέρα άλλα ήθελα να τα σταματήσω γιατί τα φοβόμουν. Τελικά τα σταμάτησα αναζητώντας μια μη φαρμακευτική λύση, μια ψυχοθεραπευτική λύση για το πρόβλημά μου.

Τελικά τι έχω??? Αναρωτήθηκα!

Έψαχνα συνεχώς στο ιντερνέτ για την Συμπεριφοριστική Θεραπεία, μέχρι που ανακάλυψα τον κ.Οικονόμου! Διάβασα τις μαρτυρίες και ειδικά της Μαρίας Κ. που έμοιαζε τόσο με την δική μου! Μίλησα στο τηλέφωνο με τον κ. Οικονόμου αλλά λόγω αποστάσεως ήταν λίγο δύσκολη η θεραπεία. Ώσπου, μια μέρα λαμβάνω ένα μήνυμα απο τον κ. Οικονόμου που έγραφε για θεραπεία μέσω Skype συνεδριών!

Ενθουσιάστηκα, μίλησα μαζί του και ξεκινήσαμε, χωρίς να λαμβάνω φάρμακα! Του μίλησα όπως δεν μπόρεσα να μιλήσω με κανέναν άλλο μου είπε ότι πάσχω από Ιδεοψυχαναγκαστικη  Διαταραχή με εμμονές, που ονομάζονται επιστημονικά ιδεοληψίες, και τελετουργίες! Μου εξήγησε τα πάντα με ωραία κατανοητά λόγια γι’ αυτήν την πάθηση! Ό,τι μου είπε τα κατάλαβα τόσο καλά που έχω την εντύπωση πως η θεραπεία μου άρχισε κιόλας!

Σιγά σιγά ξετυλίξαμε όλο αυτό και άρχισε η ουσιαστική θεραπεία, όπου έκανα πράγματα που δεν τα είχα διανοηθεί ότι μπορούσα! Η απόσταση εκμηδενίστηκε!  Ήταν το ίδιο σαν να ήμουν στο γραφείο του!!!!

Και τώρα μετά από 6 περίπου μήνες αισθάνομαι ότι είμαι καλά και πάνω από όλα Ξ Ε Ρ Ω τι είχα!!! Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Οικονόμου που ήταν και είναι δίπλα μου . Είμαι τόσο χαρούμενη που βρέθηκε στην ζωή μου την περίοδο αυτή και του εύχομαι να είναι πάντα καλά.

Έχω να δώσω μια συμβουλή σε όποιον αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα και τον φοβίζει η θεραπεία μέσω Skype .
Επειδή το έζησα από το νησάκι αυτό των Κυκλάδων σας λέω λοιπόν ότι η θεραπεία αυτή δεν έχει καμία διάφορα με το να είσαι στο γραφείο. Μη διστάζετε και μη φοβάστε. Τα αποτελέσματα είναι ακριβώς τα ίδια!

Επίσης θέλω να τονίσω ότι έχει μεγάλη σημασία η διάγνωση και η θεραπεία να είναι η ΣΩΣΤΗ!
Ευχαριστώ μέσα απ την ψυχή μου

Με εκτίμηση
Ελένη – Κυκλάδες

Share this post

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Αν πιστεύετε ότι αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα ή χρειάζεστε βοήθεια, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου ανώνυμα μέσω αυτής της φόρμας. Τα στοιχεία επικοινωνίας σας, θα παραμένουν απόρρητα.

  Πληκτρολογήστε τον αριθμό 468 στο παρακάτω πεδίο:

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

  Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα παρακάτω στοιχεία, είτε να στείλετε μήνυμα μέσω email ή της φόρμας και θα επικοινωνήσω μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
  213 0431912
  info@nophobia.gr
  Έσλιν 4, Αμπελόκηποι, Αθήνα

  πλησίον ΜΕΤΡΟ Αμπελοκήπων

  Skype Συνεδρίες

  κατόπιν προ-συνεννόησης