Πώς ξεπέρασα την Αϋπνία και το Άγχος μέσα από συνεδρίες από το Skype με τον ψυχολόγο-Η προσωπική ιστορία του Θανάση Τ. [Μαρτυρία θεραπείας]

Πώς ξεπέρασα την Αϋπνία και το Άγχος μέσα από συνεδρίες από το Skype με τον ψυχολόγο-Η προσωπική ιστορία του Θανάση Τ. [Μαρτυρία θεραπείας]

Όλα ξεκίνησαν περίπου πριν  από δυο  χρόνια, όταν  άρχισα να μεταφέρω στο σπίτι και στον ύπνο μου τα προβλήματα της καθημερινότητας, τα οποία έβλεπα  ως άλυτα εμπόδια σε ό,τι και να έκανα.  Τον πρώτο καιρό είπα «είναι μια φάση στην ζωή μου και θα περάσει». Ωστόσο,  όσο περνούσε ο καιρός τα προβλήματα μου,  το άγχος μου, οι φοβίες και οι ανασφάλειες μου μεγάλωναν μέχρι που πλέον έφτασα σε ένα σημείο που δεν μπορούσα να το ελέγξω και έφτασα να είμαι αποκομμένος από όλους και όλα και φυσικά ένιωθα σα να έχω χάσει τον ίδιο μου τον εαυτό και την ζωή μου.

Άρχισα να αντιμετωπίζω προβλήματα ύπνου και να αγχώνομαι αν θα με πάρει ο ύπνος και αν δε με πάρει πως θα αποδώσω την επόμενη μέρα στη δουλειά μου και στην υπόλοιπη ζωή μου, στην οικογένεια μου . Αγχωνόμουν πως θα ζήσω με αυτό και τι επιπτώσεις θα έχει η αϋπνία στη ζωή μου τελικά. Δοκίμαζα διάφορα τεχνάσματα για να με πάρει ο ύπνος ακριβώς την ώρα που ήθελα, αλλά τελικά αυτό που συνέβη ήταν να αποσυντονιστεί ακόμη περισσότερο.

Τελικά πήρα την απόφαση να ζητήσω βοήθεια και έτσι άρχισα να ψάχνω σε διάφορες ιστοσελίδες τρόπους να απαλλαγώ από αυτή την κατάσταση. Είδα την σελίδα του κου Παναγιώτη nophobia και τις κριτικές κάποιων ανθρώπων με διάφορα άλλα  προβλήματα άγχους και το πιο σημαντικό οτι γίνονται συνεδρίες μέσω skype.  Εγώ είμαι από Βόρεια Ελλάδα και στην αρχή μου φάνηκε κάπως  παράξενο να κάνω συνεδρίες μέσω skype για προβλήματα ύπνου. Ωστόσο, το δοκίμασα και πραγματικά το βίωσα  όπως ακριβώς είναι η επαφή πρόσωπο με πρόσωπο σε ένα γραφείο.  Προσωπικά για μένα ίσως και να ήταν καλύτερο, γιατί είσαι στο χώρο σου, στο σπίτι σου, όταν κάνεις τη συνεδρία και έτσι εξοικονομείς χρόνο από τη μετακίνηση στο γραφείο του θεραπευτή και χρήματα από την απόσταση που δε χρειάζεται να διανύεις κάθε εβδομάδα!

Έτσι λοιπόν ξεκίνησα τις συνεδρίες μέσω skype και άρχισα να λέω στον θεραπευτή μου το πρόβλημα μου,  που σύντομα όχι απλά το εντόπισε, αλλά εντόπισε και την αιτία που το προκαλεί. Μου έμαθε πως να το διαχειρίζομαι,  πως να το αντιμετωπίζω ακόμα και τις στιγμές  που νιώθω πολύ ευάλωτος, μα πάνω απ’ όλα μου έδωσε πίσω την ζωή μου που είχα  ξεχάσει  μέσα στο άγχος και τώρα απολαμβάνω τα πάντα και  πάνω απ’ όλα την οικογένεια μου. Ο ύπνος μου πλέον είναι πολύ καλός και εδώ και πάνω από έξι μήνες κοιμάμαι καλά απαλλαγμένος από το πρόβλημα που με είχε τόσο πολύ ταλαιπωρήσει.  Πλέον, ο,τι και να χρειαστώ ξέρω πως ο κος Παναγιώτης θα με βοηθήσει όπως ξέρει τόσο καλά να κάνει!

Με εκτίμηση
Θανάσης Τ.

 


Οι ιστορίες δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα κατόπιν εγγραφής άδειας του ατόμου που δημοσιεύει με υπεύθυνη δήλωση και γνήσιο της υπογραφής.

Share this post

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Αν πιστεύετε ότι αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα ή χρειάζεστε βοήθεια, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου ανώνυμα μέσω αυτής της φόρμας. Τα στοιχεία επικοινωνίας σας, θα παραμένουν απόρρητα.

  Πληκτρολογήστε τον αριθμό 468 στο παρακάτω πεδίο:

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

  Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα παρακάτω στοιχεία, είτε να στείλετε μήνυμα μέσω email ή της φόρμας και θα επικοινωνήσω μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
  213 0431912
  info@nophobia.gr
  Έσλιν 4, Αμπελόκηποι, Αθήνα

  πλησίον ΜΕΤΡΟ Αμπελοκήπων

  Skype Συνεδρίες

  κατόπιν προ-συνεννόησης