Πώς ξεπέρασα το φόβο να κάνω κακό στον εαυτό μου [Μαρτυρία θεραπείας]

fobos na kano kano

Πώς ξεπέρασα το φόβο να κάνω κακό στον εαυτό μου [Μαρτυρία θεραπείας]

Η ζωή μου κυλούσε ήρεμα και φυσιολογικά με  πολλή αγάπη μέσα σε μια οικογένεια που φρόντιζε να μην μου λείπει τίποτα ,μα πάνω από όλα σε μια οικογένεια που καθησύχαζε τις φοβίες και τα άγχη μου. Ώσπου πριν 2 χρόνια στα 28 μου έμμονες ιδέες άρχισαν να με κατακλύζουν και να με τρομοκρατούν . Έμμονες ιδέες σχετικά με την ηθική μου, την ηθική των δικών μου ανθρώπων με αποκορύφωμα την εμμονή πως θα κάνω κακό στον εαυτό μου. Επίμονες σκέψεις χωρίς λογική που πάντα οδηγούσαν στο ίδιο συμπέρασμα «μήπως θέλω να αυτοκτονήσω;»

Άγχος, πανικός και ένας ατελείωτος φόβος με ακολουθούσε σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Αυτό που έκανα αρχικά ήταν να μοιραστώ αυτές τις σκέψεις με την οικογένεια μου. Μάταιο όμως! Αυτή την φορά δεν μπορούσε να με βοηθήσει κανείς. Κάθε καινούρια μέρα ήλπιζα πως αυτές οι σκέψεις θα φύγουν ,όμως αυτές κάθε πρωί ήταν εκεί και  με περίμεναν: «Θέλω να κάνω κακό στον εαυτό μου;» Μόνο στον ύπνο μου πια μπορούσα να ηρεμίσω. Βλέποντας την ζωή μου να καταστρέφεται αποφάσισα να επισκεφτώ έναν ψυχίατρο. Στην συνεδρία μας μου είπε ότι είμαι ψυχαναγκαστική και θα πρέπει να αρχίσω θεραπεία με αντικαταθλιπτικά. Η απάντηση μου ήταν πως δεν πάσχω από κατάθλιψη μα εκείνος φρόντισε να με ενημερώσει πως θα πάθω αν δεν πάρω χάπια. Έφυγα από εκεί πιο απελπισμένη από πριν, γνωρίζοντας, όμως, πως θα μάθω τι έχω και θα το αντιμετωπίσω  μόνη μου. Χάπια δεν πήρα ποτέ και όλη μέρα έψαχνα παρόμοιες ιστορίες με την δική μου ώσπου για καλή μου τύχη έπεσα πάνω στην ιστοσελίδα του κ. Παναγιώτη Οικονόμου.

Αμέσως ήρθα σε επαφή μαζί του και του ζήτησα να κλείσουμε μια συνεδρία στο γραφείο του. Ο ίδιος μου πρότεινε τις συνεδρίες μέσω skype λόγω απόστασης, πράγμα που δεν φοβήθηκα καθόλου καθώς είναι ακριβώς το ίδιο με την φυσική παρουσία του ατόμου στο γραφείο.

Από την πρώτη συνεδρία έμαθα τι έχω, πως θεραπεύεται σε πολλές περιπτώσεις και χωρίς χάπια,  πράγμα που από μόνο του με ανακούφισε. Μου εξήγησε πως δεν είχα κατάθλιψη αλλά Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή και πως η Συμπεριφοριστική Θεραπεία, βασισμένη σε ειδικές τεχνικές θα μπορούσε να με βοηθήσει να ξεπεράσω το πρόβλημα αυτό, εάν τις εφάρμοζα σωστά.

Σύντομα, μετά τις συνεδρίες αξιολόγησης και λήψης ιστορικού,  ένοιωθα πολύ καλύτερα καταλαβαίνοντας πως η θεραπεία μου είχε ξεκινήσει. Δεν περίμενα ποτέ πως  μέσα σε ένα μέτριο, όχι μακρόχρονο,  αριθμό συνεδριών θα βελτιώνονταν τόσο πολύ η κατάσταση μου.

Άρχισα σιγά σιγά με την καθοδήγηση του κου Οικονόμου και τις τεχνικές της Συμπεριφοριστικής Ψυχοθεραπείας  να επιστρέφω στην κανονική μου ζωή χωρίς φόβους πια. Λίγους μήνες μετά ένιωθα και πιο σίγουρη για τον εαυτό μου, ήλεγξα τα συμπτώματα της Ιδεοψυχαναγκαστικής Διαταραχής και κατάφερα να προχωρήσω να κάνω την δική μου οικογένεια και να κάνω όνειρα ξανά. Απαλλαγμένη πια από εμμονές και ιδεοληψίες, με την βοήθεια του κου Παναγιώτη έλυσα και κάποια οικογενειακά θέματα που στο παρελθόν ούτε καν μπορούσα να δω, με αποτέλεσμα η ζωή μου  να έχει βελτιωθεί σε όλους τους τομείς σαν να ξεκίνησαν όλα από την αρχή.

Γράφοντας την προσωπική μου ιστορία ελπίζω πως θα βοηθήσω όποιον την διαβάσει και νιώθει όπως εγώ πριν δυο χρόνια να παλέψει γιατί υπάρχει λύση.

Με την σωστή καθοδήγηση και με πίστη στον εαυτό μας η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή θεραπεύεται. Με διάθεση και δέσμευση αλλαγής πολλά οικογενειακά θέματα που μας κρατάνε πίσω και μας εμποδίζουν να προχωρήσουμε την αυτονόμηση μας και την ωρίμανσή μας μπορούν να ξεπεραστούν.

Η Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία με βοήθησε σημαντικά και πιστεύω πως είναι μια εξαιρετική επιλογή για κάθε θεραπευόμενο με τέτοια προβλήματα και αν συνδυαστεί με έναν έμπειρο θεραπευτή σε αυτή, τότε μπορεί να τον βοηθήσει να ξεπεράσει πολλά προβλήματα και φοβίες.

Share this post

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Αν πιστεύετε ότι αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα ή χρειάζεστε βοήθεια, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου ανώνυμα μέσω αυτής της φόρμας. Τα στοιχεία επικοινωνίας σας, θα παραμένουν απόρρητα.

  Πληκτρολογήστε τον αριθμό 468 στο παρακάτω πεδίο:

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

  Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα παρακάτω στοιχεία, είτε να στείλετε μήνυμα μέσω email ή της φόρμας και θα επικοινωνήσω μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
  213 0431912
  info@nophobia.gr
  Έσλιν 4, Αμπελόκηποι, Αθήνα

  πλησίον ΜΕΤΡΟ Αμπελοκήπων

  Skype Συνεδρίες

  κατόπιν προ-συνεννόησης