Πώς ξεπέρασα το φόβο μου να φλερτάρω με τη βοήθεια του ψυχολόγου

Πώς ξεπέρασα το φόβο μου να φλερτάρω με τη βοήθεια του ψυχολόγου

Πάντα δυσκολευόμουν να φλερτάρω. Έβλεπα τους άλλους να προσεγγίζουν κοπέλες οι φίλοι μου όλοι μπορούσαν και μιλούσαν σε κοπέλες άνετα και του ζητούσαν να βγουν και μάλιστα ερωτοτροπούσαν μαζί τους. Το πρόβλημα ήταν μεγαλύτερο καθώς έχω έναν αδελφό ο οποίος από μικρός είχε μεγάλη πέραση στα κορίτσια και μεγάλη επιτυχία. Εγώ, όμως, ήμουνα ο ντροπαλός της οικογένειας, που φοβόταν να πλησιάσει την κοπέλα και να της προτείνει κάτι.
Φοβόμουν την απόρριψη; Οτι θα χάσω τα λόγια μου; Οτι θα με κοροϊδεύει ο αδερφός μου αν δεν ανταποκριθεί η γυναίκα; Οτι η παρέα μου θα με σχολιάζει αρνητικά; Μάλλον όλα αυτά!
Έφτασα 26 χρονών να κάνω κίνηση να μιλήσω σε μια κοπέλα να βγούμε και τελικά έκανα πάλι πίσω όταν εκείνη μου είπε ότι δεν μπορεί. Από τον τρόπο που της το είπα φαινόταν ξεκάθαρα η δειλία μου, για αυτό το λόγο και εκείνη δε μου έδωσε σημασία..
Δοκίμασα μέσω του instagram, του tinder, όπου εκεί πέρα η αλήθεια είναι ότι είχα λίγο μεγαλύτερη άνεση.. Μιλούσα, αλλά στο τέλος πάντα έβρισκα μία δικαιολογία και δεν προχωρούσα.
Μπορεί να κανόνιζα ένα ραντεβού και τελικά να έλεγα ότι κάτι μου έτυχε και να μην πήγαινα στο ραντεβού, να το ακύρωνα. Στα 28 μου τελικά πήρα την απόφαση και πήγα για συμβουλευτική αφού έβλεπα πως ούτε τα βίντεο ούτε άρθρα που διάβαζα με συμβουλές με βοηθούσαν στο ίντερνετ και στο youtube. Κατάλαβα ότι έπρεπε να κάνω κάτι άλλο. Δεν πίστευα ότι ένας ψυχολόγος έχει κάποια μαγική συνταγή και δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα πας σε κάποιον να σου πει το πώς να φλερτάρεις ή θα μου πει κάτι διαφορετικό από αυτό που μου λέγανε οι φίλοι μου (στην παρέα με φώναζαν ο καλύτερος φίλος των γυναικών).
Μιλούσα σε γυναίκες αλλά ερωτικά δεν τις πλησίαζα. Μόνο φίλοι. Πήγα λοιπόν σε ψυχολόγο στον κύριο Οικονόμου και διαπίστωσα και εκεί ότι όντως ούτε ένας ψυχολόγος έχει τη μαγική συνταγή πώς μία γυναίκα θα ανταποκριθεί με σιγουριά για σένα.
Όμως έμαθα να προσεγγίζω χωρίς να φοβάμαι και να ξεπεράσω το άγχος μου να μιλήσω και να προσεγγίσω μία γυναίκα. Ξεπέρασα το φόβο της απόρριψης και του άγχους των σχολίων των άλλων. Άρχισα να τις προσεγγίζω χωρίς να σκοτίζομαι για το τι θα μου πουν οι άλλοι εάν το φλέρτ δεν πετύχει. Πλέον φλερτάρω με μεγαλύτερη άνεση, πλέον μπορώ να το κάνω και δεν το αποφεύγω. Ντροπαλός ήμουν πάντα σε αυτό το θέμα αλλά πλέον αυτή την ντροπή δεν την έχω. Νιώθω ότι έχω ξεμπλοκάρει και δεν τρέμουν τα πόδια μου αν πρόκειται να βγω ένα ραντεβού. Ανακάλυψα ότι μπορώ να φλερτάρω με το δικό μου στυλ.
Γράφω σήμερα γιατί θέλω να σας πω ότι οι ψυχολόγοι μπορούν να σας βοηθήσουν. Μην αφήσετε και εσείς να περάσουν τόσα χρόνια με αυτό το θέμα. Για αυτό γράφω αυτή τη μαρτυρία. Ένας ειδικός μπορεί να σας βοηθήσει, όπως βοήθησε ο κύριος Οικονόμου εμένα. Πρόσφατα ξεκίνησα μια σχέση. Την πρώτη μου. Όπως και να εξελιχθεί ξέρω ότι κι αν χαλάσει πλέον μπορώ να βρω άλλη. Πιστεύω σε εμένα. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας μπόρεσα και είχα άλλη μια ερωτική επαφή χωρίς σεξ μεν αλλά ήταν απελευθερωτικό.

Πέτρος – Αθήνα

Share this post

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Αν πιστεύετε ότι αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα ή χρειάζεστε βοήθεια, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου ανώνυμα μέσω αυτής της φόρμας. Τα στοιχεία επικοινωνίας σας, θα παραμένουν απόρρητα.

  Πληκτρολογήστε τον αριθμό 468 στο παρακάτω πεδίο:

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

  Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα παρακάτω στοιχεία, είτε να στείλετε μήνυμα μέσω email ή της φόρμας και θα επικοινωνήσω μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
  213 0431912
  info@nophobia.gr
  Έσλιν 4, Αμπελόκηποι, Αθήνα

  πλησίον ΜΕΤΡΟ Αμπελοκήπων

  Skype Συνεδρίες

  κατόπιν προ-συνεννόησης