Προβλήματα Αϋπνίας και Εφιάλτες

Προβλήματα Αϋπνίας και Εφιάλτες

Τα προβλήματα ύπνου είναι πολύ συνηθισμένα και σχεδόν απότοκο κάθε ψυχολογικής διαταραχής. Ο ύπνος είναι μια βιολογική λειτουργία με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για κάθε άνθρωπο ως προς τις ώρες που έχει ανάγκη για ύπνο. Κατά τη διάρκεια του ύπνου συμβαίνουν πολλές νοητικές διεργασίες που σχετίζονται με τη μνήμη και άλλες λειτουργίες του εγκεφάλου.

Συνηθισμένο πρόβλημα του ύπνου είναι η αϋπνία που μπορεί να λάβει τις εξής μορφές:

 • Δυσυπνία: Δυσκολία στην επέλευση του ύπνου με αποτέλεσμα το άτομο να κοιμάται αρκετή ώρα μετά από τη στιγμή που θα πάει για ύπνο
 • Αφυπνίσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας
 • Πολύ πρωινή αφύπνιση: Το άτομο ξυπνά έχοντας κοιμηθεί πολύ λίγο και ξυπνά πολύ νωρίτερα από το κανονικό και συνηθισμένο
 • Υπερυπνία: Το άτομο κοιμάται περισσότερο από το συνηθισμένο
 • Εφιάλτες: Δηλαδή αφύπνιση από τρομακτικά και άσχημα όνειρα που τον αναστατώνουν και φορτίζουν ψυχολογικά

Σε όλες τις περιπτώσεις  το άτομο νιώθει μεγάλη ενόχληση που συμβαίνει αυτό και νιώθει ότι κοιμάται και δε ξεκουράζεται.
Η αντιμετώπιση των προβλημάτων αϋπνίας και των εφιαλτών γίνεται με ψυχολογικές τεχνικές των Συμπεριφοριστικών Ψυχολογικών Παρεμβάσεων που είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές. Το άτομο μαθαίνει πως ξεκίνησε να έχει το πρόβλημα, γιατί παραμένει και  τι να κάνει για να το αντιμετωπίσει άμεσα και γρήγορα. Στην περίπτωση των εφιαλτών χρησιμοποιούνται πιο ειδικές τεχνικές που δε μπορούν να περιγραφούν εδώ. Σε κάποιες περιπτώσεις είναι χρήσιμη και η συνδρομή φαρμακοθεραπείας για λίγο διάστημα.

Το άτομο μετά την εφαρμογή των τεχνικών επανακτά το φυσιολογικό ύπνο και η βιολογική αυτή λειτουργία ρυθμίζεται όπως είναι κανονικά. Σε περιπτώσεις που τα προβλήματα αϋπνίας και εφιαλτών είναι απόρροια άλλης ψυχικής διαταραχής, όπως συμβαίνει πολλές φορές, τότε το πλάνο παρέμβασης για την αντιμετώπιση του προβλήματος συμπεριλαμβάνει και την αντιμετώπιση των άλλων ψυχολογικών προβλημάτων.

Με τις Συμπεριφοριστικές Ψυχολογικές Παρεμβάσεις μπορείς να ρυθμίσεις ξανά τον ύπνο σου να είναι ξεκούραστος και χωρίς εφιάλτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: VIDEO ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΧΤΕΙΤΕ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: VIDEO ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΩ ΤΗΝ ΑΥΠΝΙΑ


ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Αν πιστεύετε ότι αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα ή χρειάζεστε βοήθεια, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου ανώνυμα μέσω αυτής της φόρμας. Τα στοιχεία επικοινωνίας σας, θα παραμένουν απόρρητα.

  Πληκτρολογήστε τον αριθμό 468 στο παρακάτω πεδίο:

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

  Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα παρακάτω στοιχεία, είτε να στείλετε μήνυμα μέσω email ή της φόρμας και θα επικοινωνήσω μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
  213 0431912
  info@nophobia.gr
  Έσλιν 4, Αμπελόκηποι, Αθήνα

  πλησίον ΜΕΤΡΟ Αμπελοκήπων

  Skype Συνεδρίες

  κατόπιν προ-συνεννόησης