Έμμονες Ιδέες με το Σατανά και τα Πνεύματα

Έμμονες Ιδέες με το Σατανά και τα Πνεύματα

Ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων φοβούνται Μεταφυσικά Φαινόμενα και έχουν Μεταφυσικές ανησυχίες. Μεγαλώνοντας σε ένα περιβάλλον με ιστορίες για πνεύματα και άλλες τέτοιες Μεταφυσικές αναφορές, πολλοί άνθρωποι φοβούνται την κατάληψή τους από κάποιο πνεύμα, φάντασμα ή το Δαιμονισμό.

Τα παλιά χρόνια που δεν υπήρχε η διάδοση της επιστήμης οι άνθρωποι ερμήνευαν εντελώς φυσιολογικά φαινόμενα του οργανισμού με εξήγηση ένα Μεταφυσικό παράγοντα, όπως η επίσκεψη κάποιου πνεύματος. Τέτοιες εξηγήσεις ενισχύονται και από την παρακολούθηση σχετικών θρίλερ με πνεύματα ή το Σατανά.

Μια ειδική κατηγορία της Ιδεοψυχαναγκαστικής Διαταραχής είναι εκείνη που ένας πάσχοντας φοβάται τη Δαιμονοκατοχή, την επίσκεψη πνευμάτων και το Διάβολο.

Στην περίπτωση αυτή κάποιες εντελώς φυσιολογικές  μεταβολές του οργανισμού, λόγου χάριν, στη διάρκεια του ύπνου, ερμηνεύονται ως επίσκεψη ενός πνεύματος, όπως της Μόρας, της Λίλιθ ή κάποιου άλλου Δαιμονίου. Οι άνθρωποι αυτοί επινοούν διάφορα τελετουργικά για να κοιμηθούν, όπως να κοιμούνται πλάγια και όχι ανάσκελα ή να κοιμούνται με ανοικτό φως για να μην πλησιάζουν τα πνεύματα.

Σε άλλες περιπτώσεις, επηρεασμένοι από κάποια ιστορία που άκουσαν ή κάποια ταινία που είδαν, μπορεί να έχουν έμμονες ιδέες και εικόνες με το Διάβολο. Ότι μπορεί να μπήκε μέσα τους, ότι μπορεί να τους βάζει κακές σκέψεις στο μυαλό ή ότι τους έχει περικυκλώσει. Έτσι, μπορεί να εμπλέκονται σε τελετουργίες προσευχών και συμβουλών από ιερείς και να φοράνε κομποσχοίνια, ματόχαντρες ή σκόρδα. Ο καθένας φτιάχνει τη δική του τελετουργία που πιστεύει ότι τον προστατεύει από τις έμμονες αυτές σκέψεις ή εικόνες. Σε άλλες περιπτώσεις αναζητούν τρόπους προστασίας από τα Μάγια.

Εάν, κάποιος βασανίζεται από επίμονες σκέψεις και φόβους με θέματα Πνευμάτων, Διαβόλου ή άλλων Δαιμόνων, τότε είναι πιθανό να πάσχει από Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή με Ιδεοληψίες Μεταφυσικής.

Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή είναι μια συνηθισμένη διαταραχή με προεξάρχον σύμπτωμα το έντονο άγχος και φόβο και μπορεί να έχει τέτοιο περιεχόμενο. Ένας ειδικός στην αντιμετώπισή της μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε το πρόβλημά σας ή να μάθετε να το ελέγχετε σε πολύ καλό βαθμό, χωρίς να σας επηρεάζει στην καθημερινή σας ζωή.

Στο Nophobia.gr μπορείτε να βρείτε πολλές πληροφορίες για την Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή και την αντιμετώπισή της.

Share this post

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Αν πιστεύετε ότι αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα ή χρειάζεστε βοήθεια, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου ανώνυμα μέσω αυτής της φόρμας. Τα στοιχεία επικοινωνίας σας, θα παραμένουν απόρρητα.

  Πληκτρολογήστε τον αριθμό 468 στο παρακάτω πεδίο:

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

  Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα παρακάτω στοιχεία, είτε να στείλετε μήνυμα μέσω email ή της φόρμας και θα επικοινωνήσω μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
  213 0431912
  info@nophobia.gr
  Έσλιν 4, Αμπελόκηποι, Αθήνα

  πλησίον ΜΕΤΡΟ Αμπελοκήπων

  Skype Συνεδρίες

  κατόπιν προ-συνεννόησης