Ξεπεράστε τη φοβία μην πνιγείτε όταν τρώτε

psychotherapeia

Ξεπεράστε τη φοβία μην πνιγείτε όταν τρώτε

Όλοι οι άνθρωποι απολαμβάνουν το φαγητό με ευχαρίστηση. Όλοι απολαμβάνουν τη δροσιά του νερού και τη χαλάρωση που ένα ποτό προσφέρει. Ωστόσο, για κάποιους η κατάποση του φαγητού ή του νερού ή άλλων ποτών μπορεί να γίνει εφιάλτης καθώς φοβούνται μην πνιγούν και γίνουν ρεζίλι ή πεθάνουν.

Η Φοβία Κατάποσης / Πνιγμονής είναι ένα συχνό φαινόμενο που προκύπτει όταν κάποιος φοβηθεί για τη ζωή του σε κάποια περίσταση που στραβοκατάπιε κάτι και πνίγηκε ή που έπαθε μια κρίση πανικού και φοβήθηκε από το αίσθημα πνιγμονής που η δύσπνοια επιφέρει.

Η Φοβία Κατάποσης / Πνιγμονής μπορεί να γίνει πολύ βασανιστική και το άτομο να περιορίσει το τι τρώει ή  να φοβάται να φάει κι έτσι να χάσει βάρος. Είναι μια φοβία που μπορεί με Συμπεριφοριστικές Τεχνικές να αντιμετωπιστεί.

Δείτε το νέο Βίντεο από το Nophobia YouTube Channel:

Share this post

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Αν πιστεύετε ότι αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα ή χρειάζεστε βοήθεια, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου ανώνυμα μέσω αυτής της φόρμας. Τα στοιχεία επικοινωνίας σας, θα παραμένουν απόρρητα.

  Πληκτρολογήστε τον αριθμό 468 στο παρακάτω πεδίο:

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

  Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα παρακάτω στοιχεία, είτε να στείλετε μήνυμα μέσω email ή της φόρμας και θα επικοινωνήσω μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
  213 0431912
  info@nophobia.gr
  Έσλιν 4, Αμπελόκηποι, Αθήνα

  πλησίον ΜΕΤΡΟ Αμπελοκήπων

  Skype Συνεδρίες

  κατόπιν προ-συνεννόησης