Πως η ψυχοθεραπεία άλλαξε τη ζωή μου – Η Προσωπική Ιστορία της Γιώτας [Μαρτυρία θεραπείας]

aytopepoithisi

Πως η ψυχοθεραπεία άλλαξε τη ζωή μου – Η Προσωπική Ιστορία της Γιώτας [Μαρτυρία θεραπείας]

Η πρώτη μου συνέδρια με τον Παναγιώτη ήταν το 2014. Ήταν μια δύσκολη και σκοτεινή περίοδος για εμένα. Βασανιζόμουν από κακές σκέψεις που είχαν να κάνουν μ εμένα να φοβάμαι πως θα κάνω κακό στους ανθρώπους που αγαπώ ή και σ εμένα την ίδια, με αποτέλεσμα να θεωρώ πως είμαι τρελή και αυτό μου έφερνε περισσότερο άγχος και σκέψεις πως θα καταλήξω σε τρελοκομείο! Μου ήταν πάρα πολύ δύσκολο να το μοιραστώ με τον οποιοδήποτε γιατί ντρεπόμουν και φοβόμουν πολύ αυτά που σκεφτόμουν. Μέχρι που όλο αυτό ξεκίνησε να επηρεάζει την καθημερινότητα μου, κοιμόμουν και ξυπνούσα πάντα με φόβο και άγχος πως θα κάνω σε κάποιον κακό ή σέ εμένα, δεν ήθελα να μένω μόνη μου αλλά ούτε με τους δικούς μου, φοβόμουν να πιάσω οτιδήποτε αιχμηρό και πολλές φορές έσφιγγα τα χεριά μου γιατί πίστευα έτσι ότι τους προστατεύω.

Αυτό όλο είχε ως αποτέλεσμα να πέσω σε κατάθλιψη και να ξυπνάω πάντα κλαίγοντας με λυγμούς γιατί δεν άντεχα άλλο τις σκέψεις μου. Μέχρι που μίλησα στους δικούς μου. Επειδή, όμως προέρχομαι από μία κλειστή κοινωνία θεωρήσαν πως το καλύτερο είναι να μιλήσω σε κάποιό παπά το όποιο όμως δεν με βοήθησε και μπορώ να πω, πως αυτά που μου έλεγε με άγχωναν περισσότερο. Επίσης, η αντιμετώπιση τους ήταν πως εγώ τα προκαλώ στον εαυτό μου όλα αυτά ενώ είμαι μια χαρά και τα έχω όλα..

Εγώ όμως δεν ήμουν καλά και η κατάσταση μου όλο και χειροτέρευε, μέχρι που η αδερφή μου βρήκε διαδικτυακά τον Παναγιώτη. Είχε διαβάσει στο site του, παρόμοιες ιστορίες με τις δίκες μου από άλλους θεραπευμένους του και κάπως έτσι έκανα την πρώτη μου συνεδρία. Θυμάμαι ακόμα πόσο φοβισμένη ήμουν όταν του είπα πως είμαι τρελή και πόσο ήρεμος ήταν ο ίδιος, με μια αίσθηση κατανόησης που δεν είχα πάρει από κανέναν πιο πριν. Χρειάστηκαν 3 συνεδρίες μέχρι να μάθω την διάγνωσή μου – Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή!!

Μου πήρε αρκετό καιρό να το αποδεχτώ και να μάθω να το διαχειρίζομαι αλλά το μόνο σίγουρό είναι πως δεν θα μπορούσα να τα καταφέρω χωρίς την καθοδήγηση του. Μετά από περίπου 5 μήνες ξεπέρασα τους φόβους αυτούς και η διάθεσή μου επανήλθε στο φυσιολογικό. Δε χρειάστηκε να λάβω φαρμακοθεραπεία.

Διακόψαμε τότε για δύο χρόνια και το 2017 του ζήτησα πάλι βοήθεια για θέματα προσωπικά, οικογενειακά και αυτοπεποίθησης.

Οι συνεδρίες μας ξεκίνησαν εβδομαδιαίες και μετά αραίωσαν σε συχνότητα και έχουν συνεχιστεί μέχρι σήμερα. Με έχει βοηθήσει η ψυχοθεραπεία πολύ να ανακαλύψω τον εαυτό μου, εξερευνώντας την παιδική μου ηλικία και να αντιληφθώ καλύτερα στοιχεία της προσωπικότητας μου. Έγινα πιο διεκδικητική, πίστεψα πιο πολύ στις δυνατότητές μου και δεν αμφισβητώ διαρκώς τον εαυτό μου κάθε φορά που κάτι δεν πάει καλά.

Η ψυχοθεραπεία με βοήθησε να βελτιωθεί η ζωή μου προς το καλύτερο.

Share this post

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Αν πιστεύετε ότι αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα ή χρειάζεστε βοήθεια, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου ανώνυμα μέσω αυτής της φόρμας. Τα στοιχεία επικοινωνίας σας, θα παραμένουν απόρρητα.

  Πληκτρολογήστε τον αριθμό 468 στο παρακάτω πεδίο:

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

  Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα παρακάτω στοιχεία, είτε να στείλετε μήνυμα μέσω email ή της φόρμας και θα επικοινωνήσω μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
  213 0431912
  info@nophobia.gr
  Έσλιν 4, Αμπελόκηποι, Αθήνα

  πλησίον ΜΕΤΡΟ Αμπελοκήπων

  Skype Συνεδρίες

  κατόπιν προ-συνεννόησης